Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα.

Βρισκόμαστε δυστυχώς και πάλι, μετά από ενάμιση  χρόνο, στο ίδιο έργο  θεατές. Εκπαίδευση(;) και ενημέρωση για την οδική ασφάλεια θα παράξουν  κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι φορείς - εκπαιδευτές(;) οδικής συμπεριφοράς  και οδικής ασφάλειας, οι οποίοι, προτίθενται να  οργανώσουν σε σχολεία  εκδηλώσεις και δράσεις αμφιβόλου αποτελέσματος, με υψηλό κόστος το οποίο καλείται να πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης της Περιφέρειας Αττικής, με την επιχορήγηση τους από το περιφερειακό ταμείο.
Ο λόγος για τα γνωστά πλέον «Ινστιτούτα» τις περιβόητες ΜΚΟ.
Ο στόχος; Η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, με το αζημίωτο βέβαια, με προγράμματα που επινόησαν και που το παιδαγωγικό Ινστιτούτο επιτρέπει(!)  την τέλεσή τους.
Το οικονομικό κόστος των προγραμμάτων που κατέθεσαν στην  Περιφέρεια Αττικής ανέρχεται στα  27532 ευρώ συν Φ.Π.Α.
Παρατήρηση πρώτη.
Πόσοι από τους εμπλεκόμενους καταλαβαίνουν ότι, η οδική ασφάλεια είναι μέγιστο εθνικό θέμα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.  Ότι οι 4  νεκροί στους δρόμους και οι 60 τραυματίες που θρηνούμε  κάθε ημέρα,  έχουν ΚΑΙ Όνομα ΚΑΙ Επώνυμο.
Παρατήρηση δεύτερη.
Γιατί μπορεί να αυτοσχεδιάζει ο καθένας πάνω σ' αυτό το κορυφαίο  εθνικό θέμα και να ζητά και αποζημίωση;
Παρατήρηση τρίτη.
Πως επιτρέπει η πολιτεία και κάθε υπεύθυνος - αρμόδιος την τέλεση τέτοιων δράσεων,  ιδιαίτερα όταν απευθύνονται στα νέα παιδιά, δηλαδή  στις ποιο ευάλωτες ομάδες χρηστών του οδικού δικτύου; Ποιος μπορεί να  παίζει με το μέλλον της χώρας μας;
Παρατήρηση τέταρτη.
Στον τομέα της δημόσια υγείας, στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, δικαιούται να αυτοσχεδιάσει κανείς;
Διαπίστωση.
Στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας», ο καθένας μπορεί να δηλώνει ότι  θέλει, να πράττει ότι θέλει, να απαιτεί ότι θέλει, επειδή δήλωσε ειδήμων,  και οι άλλοι θα πρέπει να υπακούν και να ικανοποιούν τις απαιτήσεις του, ακόμα και τις οικονομικές που αυτός καθορίζει.
Ως Πανελλήνιος Σύλλογος  Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής  Αγωγής, εμείς που δεν αυτοχρηστήκαμε εκπαιδευτές, αλλά μας έχρησε η  πολιτεία  με την σχετική νομοθεσία, αφού ολοκληρώσαμε ένα κύκλο εκπαίδευσης και πολλαπλές εξετάσεις, μας ανετέθει το έργο της εκπαίδευσης των χρηστών των οδοστρωμάτων.
Για μας που απαραίτητη προϋπόθεση και πυλώνας της δουλειάς μας είναι η γνώση της κυκλοφοριακής συμπεριφοράς, σας δηλώνουμε ευθαρσώς ότι, οι παραπάνω προτεινόμενες δράσεις είναι σαν να ρίχνονται βότσαλα στην θάλασσα!  Εάν δεν υπάρξει ένα ολιστικό πανελλαδικό πρόγραμμα και μια ενιαία γνωσιακή βάση αναφοράς, αν δεν στηριχτεί μια τέτοια προσπάθεια στους καθ' ύλην και  καθ΄έργο υπεύθυνους που έχει πιστοποιήσει η πολιτεία, κανένα θετικό  αποτέλεσμα δεν θα έχουμε.

Σ' αυτή την κατεύθυνση εμείς ως εκπαιδευτές οδήγησης και κυκλοφοριακής  αγωγής, είμαστε έτοιμοι «από καιρό» να συμβάλουμε με όλες μας τις  δυνάμεις, τις γνώσεις  και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει, σε όλη αυτή τη διαδρομή, εκπαιδεύοντας όλους εσάς, μέσα στις ποιο αντίξοες συνθήκες,  στην ώσμωση της συνεργασίας με τους φυσικούς δασκάλους των μαθητών,  έτσι ώστε οι μαθητές να πάρουν  πραγματικά αναγκαίες και απαραίτητες γνώσεις  στοχεύοντας σε ένα ασφαλέστερο οδηγητικό περιβάλλον.
Καλούμε τέλος την κυρία Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο να  μην εγκρίνουν την προτεινόμενη δαπάνη, αποστασιοποιούμενοι  εν μέρει  από τους στοίχους του ποιητή:
 Ξεύρεις την χώραν που ανθεί
 φαιδρά πορτοκαλέα
 που κοκκινίζ' η σταφυλή
 και θάλλει η ελαία;
 Ω δεν την αγνοεί κανείς,
 είναι η γη η ελληνίς!

Με τιμή για το Δ.Σ
  
Ο Πρόεδρος                            Ο Γ. Γραμματέας
Άρης Ζωγράφος                        Λευτέρης Μιχελάκης


...........................................................................................................