Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Η νέα πρόκληση... στην αυτοκίνηση.

Νέες..(!) προκλήσεις για την αυτοκίνηση και τους εκπαιδευτές..(;)
Το νέο AeroMobil από σλοβακική εταιρεία έρχεται να κάνει βαθιά τομή στην αυτοκίνηση και να λύσει οριστικά το πρόβλημα της συμφόρισης, μιας και μπορεί να πετάξει 700 km με μια δεξαμενή βενζίνης, και όταν τα φτερά του διπλώσουν προς τα κάτω, να χωρέσει σε ένα κανονικό χώρο στάθμευσης, ενώ παίρνει επίσης κανονικό καύσιμο που υπάρχει σε κάθε πρατήριο καυσίμων.
Δεν είναι η προσπάθεια που γίνεται να συνδυαστεί το αυτοκίνητο με το αεροπλάνο σε ένα… πολυόχημα που δεν νοιάζεται για την κίνηση στους δρόμους, καθώς μπορεί να διαφύγει από… αέρος!
Η σλοβάκικη εταιρεία που το κατασκεύασε του έδωσε το όνομα AeroMobil θεωρεί πως είναι κοντά στο να περάσει από το στάδιο των πειραματισμών στην πραγματικότητα.
Το AeroMobil, εν πτήση, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 200 χλμ.ώρα. Ο σχεδιασμός του δεν είναι ακόμα τελειοποιημένος καθώς τα φτερά κατά την οδήγηση διπλώνουν και αποθηκεύονται στα πίσω καθίσματα
Το AeroMobil θα παρουσιαστεί φέτος στις 29 του Οκτώβρη στο Pioneers Festival στην Αυστρία...Χαρακτηριστικά http://www.aeromobil.com/

....................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: