Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Στο σπίτι του κρεμασμένου… δεν μιλάνε για σχοινί!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε την από 22/5/2015 ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς σχετικού άρθρου με τίτλο «Προγράμματα προαγωγής της οδικής ασφάλειας… μετ΄εμποδίων» η οποία ανάρτηση αναπαρήχθη σωρευτικά  και στο διαδίκτυο.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε απάντηση του όλως ψευδούς, ανυπόστατου και συκοφαντικού δημοσιεύματος αναφέρουμε τα παρακάτω:
Πράγματι  στις 16/5/2015 πραγματοποιήθηκε κάποιο πρόγραμμα από αυτά που χρηματοδοτεί η Ε.Ε. άγνωστο πώς και σε ποιους(;) σε χώρο της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών στο Χολαργό από την ως άνω Μ.Κ.Ο. σε φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πράγματι στον χώρο της υπηρεσίας παρευρίσκοντο και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής  του κεντρικού τομέα και ένα ακόμη μέλος του Δ.Σ. Είναι σε όλους γνωστό και είμαστε σίγουροι πως γνωρίζετε και εσείς ότι, ο συγκεκριμένος  χώρος αποτελεί καθημερινό τόπο συνάθροισης και εργασίας τόσο των εκπαιδευτών όσο και των υπαλλήλων του Υπουργείου.
Ωστόσο τα περί δήθεν «φραστικής επίθεσης» σε μέλη του Ι.Ο.ΑΣ. από τον   Πρόεδρο του σωματείου εκπαιδευτών οδηγών αυτοκινήτων του Κεντρικού Τομέα και «ομάδα εκπαιδευτών» όχι μόνο ουδόλως ευσταθούν, όχι μόνο προσβάλλουν τα εν λόγω πρόσωπα αλλά θίγουν εν γένει ολόκληρο τον κλάδο των Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Οι εκπαιδευτές οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής, επί δεκαετίες προάγουν ως μοναδικός φορέας - πιστοποιημένος από το ελληνικό κράτος – εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης, υποψηφίων και τακτικών οδηγών, την οδική ασφάλεια. Λειτουργώντας υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, είναι και οι καθ ύλην αρμόδιοι, για την οδική συμπεριφορά των χρηστών των οδοστρωμάτων και την παιδεία του νέου οδηγού. 
Για τους εκπαιδευτές οδήγησης, η οδική  συμπεριφορά των χρηστών του δρόμου, δεν είναι ακαδημαϊκή έκφραση. Είναι το εργασιακό τους περιβάλλον, είναι αυτό που βιώνουν όλη την ημέρα κάθε μέρα!
Ξέρετε σε αντίθεση με τους από άμβωνος  κήνσορες και τιμητές, της Οδικής Ασφάλειας, οι εκπαιδευτές ζούνε και εργάζονται, ίσως στο ποιο αφιλόξενο και επικίνδυνο περιβάλλον, τους δρόμους!
Για τους Εκπαιδευτές Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής, το θέμα της Οδικής Ασφάλειας είναι ζητούμενο χρόνια τώρα και γι’ αυτό παλεύουν καθημερινά, χωρίς κάμερες, φανφάρες και πυροτεχνήματα.
Εάν πράγματι κύριος σκοπός του Ινστιτούτου είναι η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή, στοχεύοντας κατ’ εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, όπως ισχυρίζεται στο όραμα του,  είναι πλέον σειρά μας να αναρωτηθούμε:
Ποιο το όφελος του κλάδου μας να εναντιωθεί στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την οδική ασφάλεια;
Ποιο το όφελος να παρεμποδίζουμε την προαγωγή της οδικής ασφάλειας και σε εξυπηρέτηση ποιων σκοπιμοτήτων;
Γιατί ο κλάδος μας να μην θέλει να εργαστεί σε συνθήκες και περιβάλλον ασφάλειας;
Μήπως ο συντάκτης του εν λόγω άρθρου για λόγους εντυπωσιασμού και δικών του σκοπιμοτήτων φαντάζεται κυκλώματα διαπλοκής και ομηρίες εκπαιδευτών και πολιτών ενάντια στο κατεστημένο;  Μήπως ο συντάκτης καθρεπτίζεται;
Μήπως ο συντάκτης του εν λόγω άρθρου έπρεπε να αναλογιστεί, πριν γράψει το συκοφαντικό αυτό κείμενο,  την ελληνική ρήση «…στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!»;          
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι εκπαιδευτές οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής, ούτε ευρωπαϊκά κονδύλια διαχειρίζονται, ούτε χορηγούς έχουνε, ούτε καν βήμα στα ΜΜΕ.
Με λύπη μας διαπιστώνουμε τα ανωτέρω και καλούμε το Ι.ΟΑ.Σ. να ανακαλέσει το όλως ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα αποκαθιστώντας την πλήρη αλήθεια με την ανάρτηση επιστολής δια του ηλεκτρονικού τύπου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το εν λόγω άρθρο αποτελεί προσωπική άποψη του συντάκτη του και ουδόλως απηχεί τα πιστεύω και τις απόψεις του Ι.Ο.ΑΣ. για τον κλάδο μας. 
Σ.Ε.Σ.Ε.Ο.Α.
info@seseoa.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: