Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Ενημέρωση από τον Βουλευτή Γιώργο Ουρσουζίδη

Ενημέρωση από τον Βουλευτή και Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής Γιώργου Ουρσουζίδη σχετικά με:  "ΥΠΟΜΕΔΙ – ΥΠΟΙΚ – ΕΛΓΑ – ΕΡΓΟΣΗΜΟ"
22 Απριλίου 2017 στις 09:15
Εκπαίδευση και Αξιολόγηση Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών


Α.   Στο ΥΠΟΜΕΔΙ στις 20.4.2017 με τον αρμόδιο υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη και τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής κ.κ. Άρη Ζωγράφο, Θοδωρή Μπαρόγιωργα, Κώστα Αγαπητό και Γιώργο Βασιάκο,  καθώς και τον Βουλευτή Κοζάνης Δημητριάδη Μίμη.  Έγινε συζήτηση για προβλήματα που αφορούν:

1.   Στον τρόπο εκπαίδευσης των υποψήφιων οδηγών, αλλά και στην ανάγκη δημιουργίας Σώματος Εξεταστών Υποψήφιων Οδηγών.

2.   Στην αγωγή των παιδιών από μικρή ηλικία σε θέματα οδικού περιβάλλοντος και οδηγικής συμπεριφοράς από εκπαιδευτικούς, που έχουν κατάλληλα καταρτιστεί πάνω στο θέμα.

3.  Στην συμμετοχή του Υπουργείου στο προσεχές συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 19-20-21 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Οδική Ασφάλεια για τα Παιδιά».

Τα παραπάνω θέματα ετέθησαν με ειλικρίνεια και σαφήνεια, από τα μέλη του συλλόγου, αναλύοντας τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, όπως και στον σημαντικότατο ρόλο της εκπαίδευσης των πολιτών από μικρή ηλικία σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.
Ο κ. Μαυραγάνης, δήλωσε πως το υπουργείο μελετά προτάσεις τόσο για το θέμα της εκπαίδευσης, όσο και των εξεταστών, των υποψήφιων οδηγών. Προσανατολίζεται δε, στη δημιουργία Σώματος Εξεταστών, αρχικά από Δημοσίους Υπαλλήλους και στο μέλλον με την προσθήκη και ιδιωτών, ανάλογα με την πορεία του εγχειρήματος.
Σε ότι αφορά στην εκπαίδευση των οδηγών, αλλά και των εξεταστών, κρίνεται σκόπιμο, τόσο οι εκπαιδευτές, όσο και οι εξεταστές, να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών Ανώτερης ή και Ανώτατης εκπαίδευσης. Για το σκοπό αυτό σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, θα δημιουργηθούν άμεσα οι αντίστοιχες κατευθύνσεις στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Απ΄τη μεριά τους οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής, δήλωσαν έτοιμοι να ανταποκριθούν στο νέο ρόλο τους - αφού κατά τεκμήριο - θα αποτελεί και δικαίωση των θέσεων του Συλλόγου τους.
Όλα τα παραπάνω ζητήματα, ετέθησαν σε προηγούμενο χρονικό διάστημα, υπόψη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων και ο πρόεδρός της κ. Ουρσουζίδης, το επιβεβαίωσε. Εστάλη ήδη στο ΥΠΟΜΕΔΙ, από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής κ. Ν. Βούτση, το σχετικό τεύχος της επιτροπής, όπου εκτίθενται οι παραπάνω προτάσεις.
…………
Βέροια 22.4.2017
Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος
Πρόεδρος Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής
Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ
...............

Δεν υπάρχουν σχόλια: