Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Ραντεβού, λοιπόν, στον δρόμο που ελπίζουμε ότι είναι ο ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΣ δρόμος!


Αθήνα,  08.12.2018
Αρ. Πρωτοκόλλου: 126-2018

ΠΡΟΣ:
-Υπαλλήλους Υπουργείου Μεταφορών
-  Ένωση Περιφερειών Ελλάδας
-  Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειών Ελλάδας
-  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης
-  Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ελλάδας
- Κλάδος
-  Λίστα Αποδεκτών


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


Θέμα: Ραντεβού, λοιπόν, στον δρόμο που ελπίζουμε ότι είναι ο ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΣ δρόμος!

Για τρίτο χρόνο, Εκπαιδευτές Οδήγησης και Πολίτες, εγκλωβισμένοι. Για μια ακόμη φορά το Υπουργείο Μεταφορών κωφεύει στην  απαίτηση της κοινωνίας για διαφάνεια και αλλαγή κατεύθυνσης στον πολύπαθο τομέα των αδειών οδήγησης. Διακόπτει βίαια, για άλλη μια φορά, την εκπαιδευτική διαδικασία για τις άδειες οδήγησης των πολιτών και συνεχίζει να ταλαιπωρεί υποψηφίους και εκπαιδευτές, αφενός με την ύπαρξή του και μόνο, ως σύστημα,  και αφετέρου με τις παλινωδίες ενός νομοσχεδίου που περιφέρεται χωρίς κανείς να ξέρει γιατί και προς ποια τελική κατεύθυνση.

Παράλληλα με το ιδιότυπο lock out που έχει κηρύξει απέναντι στους εκπαιδευτές και τους πολίτες, έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα με όχημα την μεγάλη πλειοψηφία των υπαρχόντων εξεταστών, που απέχουν απαιτώντας τα δεδουλευμένα, και συμπληρώνοντας τις διεκδικήσεις τους με απαίτηση αλλαγής αυτού του διεφθαρμένου τρόπου αξιολόγησης οδηγών.

Η παραπάνω διαμορφωμένη κατάσταση πλήττει το δημόσιο συμφέρον επηρεάζοντας την οικονομική ζωή των πολιτών όλης της Ελλάδας. Ιδιαίτερα δε, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, πλήττει κυρίως τους ανέργους που επιδιώκουν την απόκτηση άδειας οδήγησης ως προσόν για την αναζήτηση μιας θέσης εργασίας. Πλήττει, τέλος, όλους σχεδόν τους επαγγελματικούς τομείς των μεταφορών, όπως τις διεθνείς μεταφορές, τις μεταφορές επικίνδυνων εμπορευμάτων, τους εκπαιδευτές οδήγησης, τους αιτούντες ανανέωση άδειας οδήγησης και γενικά την Κοινωνία της Κυκλοφορίας (ΚτΚ).
  • Όλοι εμείς, σημερινοί και μελλοντικοί οδηγοί, ιδιώτες εκπαιδευτές  και εξεταστές, αποτελούμε συνθετικά γρανάζια μιας διαδικασίας την οποία όλοι θεωρούμε άγονη και διεφθαρμένη
  • Όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες έχουμε δηλώσει ρητά ότι πρέπει και θέλουμε η διαδικασία αυτή να αλλάξει. 
  • Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα τα λεγόμενά μας να μετασχηματισθούν σε πράξη.
Γι' αυτό σας καλούμε να αποκλείσουμε μαζί το Υπουργείο Μεταφορών και τις υπηρεσίες μεταφορών όλης της χώρας, ως ύστατη προσπάθεια να αλλάξει επιτέλους αυτή η κατάπτυστη και παρωχημένη διαδικασία αξιολόγησης,
  • να αλλάξει  εκ βάθρων η λογική και η θεματολογία της, τόσο  σε θεωρητικό  όσο και σε πρακτικό  επίπεδο,
  • να γίνουν οι εξετάσεις προσφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία και όχι τιμωρία η μέσο διαφθοράς,
  • να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά οδηγών με κριτήρια την σύγχρονη κινητικότητα και την οδική ασφάλεια,
  • να τελειώσει η ομηρία του κόσμου!
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα αιτήματά σας για αλλαγή και διαφάνεια δεν είναι προσχηματικά. Αυτό ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τη συμμετοχή σας  στην κλιμάκωση του αγώνα μας με μέτρα ουσίας, από αποχή μέχρι απεργία διαρκείας, και μέχρι την τελική λύση. Δεν είναι έντιμο, όταν ένας συνοδοιπόρος – συναγωνιστής λιμοκτονεί, ο άλλος να τρώει έστω ψωμί και ελιές!
Απαιτούμε να αλλάξει άμεσα αυτό το άθλιο σύστημα εκπαίδευσης- αξιολόγησης και παράλληλα να δοθεί τετράμηνη παράταση αποσυμφόρησης της υπάρχουσας κατάστασης.
Ραντεβού, λοιπόν, στον δρόμο που ελπίζουμε ότι είναι ο  ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΣ δρόμος!Με εκτίμηση
Άρης Ζωγράφος
Λευτέρης Μιχελάκης
Δεν υπάρχουν σχόλια: