Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Κάλεσμα για οργάνωση, δυναμική και μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές και απεργιακές δράσεις

Π.Σ.Ε.Ο. | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Κάλεσμα για οργάνωση, δυναμική και μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές και απεργιακές δράσεις
Θέμα: Δράσεις τώρα παντού, μην αφήσουμε τίποτα για αύριο!
Με ιδιαίτερη ανησυχία, παρακολουθούμε την αδιάφορη στάση της κυβέρνησης – και ιδιαίτερα του Υπουργείου Μεταφορών – στην διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας για άδειες οδήγησης οδηγών και όχι μόνο.
Παρά τις εξαγγελίες και τις μεγαλοστομίες των αρμοδίων, όχι μόνο δεν έχει πρόθεση να αλλάξει το πανάθλιο σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών, αλλά συνεχίζει να ταλαιπωρεί υποψηφίους και εκπαιδευτές, αφενός με την ύπαρξή του και μόνο και αφετέρου με την παύση των εξετάσεων!
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής επισημαίνει για άλλη μια φορά την ανάγκη για άμεση κατάργηση του υπάρχοντος συστήματος εκπαίδευσης
– εξέτασης υποψηφίων οδηγών και την αντικατάστασή του με ένα νέο τρόπο πιστοποίησης, που θα στοχεύει στην ανάδειξη της πραγματικότητας. Μια μέθοδο που θα αποδεικνύει τις πραγματικές γνώσεις του υποψηφίου (και όχι τον επιτηδευμένο εξευτελισμό της προσωπικότητάς του) και που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης Κοινωνίας της Κυκλοφορίας, όπως αυτές ορίζονται από την αναγκαιότητα της Οδικής Ασφάλειας.
Τώρα βρισκόμαστε σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις. Τώρα πρέπει να γίνει το πιο αποφασιστικό βήμα. Τώρα είναι η ώρα, που πρέπει όλες οι δυνάμεις που επιδιώκουν ένα ασφαλές κυκλοφοριακό περιβάλλον, να δημιουργήσουν μια νέα δυναμική και να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα.
Καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου σε όλη την χώρα, να είναι στην πρώτη γραμμή σε κάθε δράση προς αυτήν την κατεύθυνση!
Μέχρι να λυθεί ολιστικά το θέμα που αφορά την διαδικασία εκπαίδευσης αξιολόγησης οδηγών και οδηγών, τα εκπαιδευτικά οχήματα στα οποία εργαζόμαστε θα έχουν στην κεραία τους μια μαύρη κορδέλα!
Με τιμή για το Δ.Σ.
Άρης Ζωγράφος
Λευτέρης Μιχελάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια: