Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

κ. Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Προς: κ. Αλέξη Τσίπρα,  Πρωθυπουργό της Ελλάδας
ΘΕΜΑ: Πριν το Τέλος
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Είναι αλήθεια ότι τα εθνικά θέματα και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας είναι άκρως πιεστικά αυτήν την περίοδο, και τέτοια ώστε, μπροστά τους, τα προβλήματα των υποψηφίων οδηγών και των εκπαιδευτών οδήγησης, ίσως να μη φαντάζουν προτεραιότητας.
Ωστόσο, επειδή η ίδια η οδική ασφάλεια αποτελεί μείζον εθνικό ζήτημα, και η εκπαίδευση - αξιολόγηση των χρηστών του οδοστρώματος συμμετέχει σημαντικά στη διαμόρφωση της, θεωρούμε χρέος και υποχρέωση μας να σας ενημερώσουμε για τη δίχως προηγούμενο τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τους τελευταίους τέσσερις μήνες, και τελικώς να ζητήσουμε την άμεση παρέμβασή σας.
Πάνω από εβδομήντα χιλιάδες συμπολίτες μας δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την εκπαιδευτική τους διαδικασία και να αποκτήσουν άδεια οδήγησης, γιατί έχουν σταματήσει οι πρακτικές εξετάσεις δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς, λόγω της τετράμηνης "επιλεκτικής" αποχής των υπαλλήλων εξεταστών  από τις εξετάσεις.
Ένα απλήρωτο επίδομα πέντε μηνών, το οποίο επρόκειτο να "τακτοποιηθεί" από νομοσχέδιο του ΥΠΜΕ εδώ και τέσσερις μήνες, κάθε Δευτέρα παρουσιάζεται στη Βουλή και κάθε Παρασκευή εξαφανίζεται, ταλαιπωρώντας οδηγούς, υποψήφιους οδηγούς και εκπαιδευτές οδήγησης. 
Το εν λόγω νομοσχέδιο εδώ και τρία χρόνια, σύμφωνα με δηλώσεις Υπουργών και Υφυπουργών, θα άλλαζε ριζικά το σύστημα εκπαίδευσης-εξέτασης, θα έφερνε διαφάνεια και θα απάλλασσε την κοινωνία από το βρώμικο χρήμα, τη συνδιαλλαγή και την προβληματική εκπαίδευση-εξέταση των υποψηφίων οδηγών, συμβάλλοντας καταλυτικά στην οδική ασφάλεια. Ο Σύλλογος μας το χαιρέτησε από την πρώτη στιγμή, και με μια σειρά προτάσεων προσπάθησε - και προσπαθεί -  να βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό. Η τελματώδης όμως κατάσταση στην  οποία έχουν περιέλθει όχι μόνον οι εκπαιδευτές οδήγησης, με την επί της ουσίας παύση της εργασίας τους,  αλλά και χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας με τα εκάστοτε προαναφερθέντα κωλύματα, αποτελούν μια μίξη "εκρηκτική" και τελικώς απαράδεκτη, η οποία δε συνάδει με την οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου και την επιθυμητή για τη χώρα μας εικόνα της οδικής ασφάλειας.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κατανοούμε ότι για τούτα τα θέματα δεν είναι συνήθως απαραίτητη η άμεση ενασχόληση του Πρωθυπουργού. Εδώ όμως όπου έχουμε φτάσει, μήπως η αναγκαιότητα για οδική ασφάλεια καθιστά την άμεση παρέμβασή σας ανάγκη επιτακτική ;
Τέλος, αιτούμαστε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να σας αναδείξουμε από κοντά το μέγεθος του προβλήματος, καθώς και να σας παρουσιάσουμε την πρότασή μας σχετικά με τη σύγχρονη κινητικότητα και την ασφαλή συνύπαρξη όλων των χρηστών του δρόμου.

Με τιμή για το Δ.Σ.
 
Δεν υπάρχουν σχόλια: