Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι!

Μας άφησε στην κυριολεξία άφωνους το Δ.Τ. της 15.4.2019 του ΥΠΜΕ!  Είναι πραγματικά άστοχο και λυπηρό να καταφέρεσαι κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης (Π.Ο.Ε.Ο.) χρεώνοντας της παράλληλα και την ευθύνη για την μη διενέργεια εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.

Οι αλχημείες και η παραπληροφόρηση δηλώνουν την αδυναμία του Υπουργείου να δώσει λύση στα οξύτατα προβλήματα της οδικής ασφάλειας στην χώρα μας ως το καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργείο, με ιδιαίτερα εμφανές το θέμα της εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, που άτολμα και ασχεδίαστα προσπαθεί να "αλλάξει" αγνοώντας ότι με παλιά υλικά (φθαρμένα και διεφθαρμένα) δεν κτίζεται τίποτα καινούριο.

Φαίνεται πως ζουν κάπου μακριά οι κύριοι του Υ.Π.Μ.Ε. και δεν γνωρίζουν ότι εδώ και επτά μήνες οι Εκπαιδευτές οδήγησης και οι υποψήφιοι οδηγοί βρίσκονται σε ιδιότυπη ομηρία με ευθύνη πρωτίστως του Υ.Π.Μ.Ε. και όχι των Εκπαιδευτών..! 

Όσο για το ασφαλιστικό προϊόν που φέρεται να ετοίμασαν ή θα ετοιμάσουν οι ασφαλιστικές εταιρίες και που άρει όπως ισχυρίζεστε τα όποια εμπόδια για την έναρξη των εξετάσεων, ας μην επαίρεστε και τόσο, γιατί αρκετές δεκάδες εκατομμύρια θα εισρεύσουν στα ταμεία των ασφαλιστικών εταιρειών, χωρίς να υπάρχει πραγματικός και ουσιαστικός λόγος, που όμως θα πληρώσουν υποψήφιοι και εκπαιδευτές για τους δικούς σας πειραματισμούς, εκτός αν ήταν μέσα στους σχεδιασμούς σας..!

Η ολιστική λύση, η οποία όχι μόνο θα λύσει το διαχρονικό πρόβλημα, αλλά θα προσφέρει πολλαπλασιαστικά στην ΚτΚ, και σας έχουμε προτείνει και αναλύσει, ως Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής (Π.Σ.Ε.Ο.), είναι ο διαχωρισμός Εκπαίδευσης και Εξέτασης και η απαίτηση της αλλαγής πορείας προς το Δίπλωμα Κινητικότητας!

- Θέλετε πραγματική Διαφάνεια;  

- Τολμήστε..! 

   
Για το Δ.Σ.
Άρης Ζωγράφος
Λευτέρης Μιχελάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: