Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Δελτίο Τύπου για το Συνέδριο στα ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1ο Διεθνές Συνέδριο Εκπαιδευτών Οδήγησης για την Κυκλοφοριακή Αγωγή
και την Οδική Ασφάλεια.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης και το Πανεπιστήμιο Πατρών, διοργανώνουν το 1ο Διεθνές Συνέδριο για την Κυκλοφοριακή Αγωγή και την Οδική Ασφάλεια, που θα γίνει στην Αθήνα την Άνοιξη του 2011.

Στόχος του συνεδρίου είναι η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτή μέσα από την εξειδίκευση, την πιστοποίηση και την διαρκή ενασχόληση με ζητήματα που αφορούν την Οδική Ασφάλεια, καθώς και η ανάδειξη της σημασίας της δια βίου εκπαίδευσης στον τομέα αυτόν.

Επιθυμούμε, ωστόσο, να χαράξουμε μια "διαδρομή" προς το συνέδριο, μια προσυνεδριακή περίοδο με σχετικές εκδηλώσεις ανά νομό ή περιφέρεια. Μια πορεία καθορισμένη από προτάσεις, πρωτοβουλίες και δράσεις όλων όσων συμμετέχουν στην "Κοινωνία της Κυκλοφορίας" με οποιονδήποτε τρόπο.

Μεγάλο μέρος της επιτυχίας του συνεδρίου βασίζεται στο διεθνή χαρακτήρα που σχεδιάζουμε να λάβει, καθώς έχουν κληθεί συνάδελφοι και ειδικοί του χώρου από όλον τον κόσμο να παρευρεθούν σε αυτό, και με τη συμμετοχή τους και την εμπειρία τους να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων του συνεδρίου, στόχων που αφορούν στην Κυκλοφοριακή Αγωγή και την Οδική Ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί η επιστημονική διάσταση του Συνεδρίου, καθώς η διαδικασία, πέραν της συζήτησης και της επιστημονικής σκέψης που θα προάγει, στοχεύει στην παραγωγή απτών επιστημονικών ευρημάτων και τεκμηρίων, που ως τέτοια θα μπορούν επισήμως να χρησιμοποιούνται από τον χώρο.
Κι έτσι, την Άνοιξη του 2011, θα είμαστε έτοιμοι να αφουγκραστούμε αυτά που δε λέγονται - αλλά ψιθυρίζονται - και να τα αναδείξουμε, να τα συζητήσουμε, να προτείνουμε και να βοηθήσουμε σε ένα συνέδριο αναλυτικό, παραγωγικό και εξελισσόμενο πάντα στο φόντο της αναβάθμισης του κλάδου των εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής, το οποίο θα συμβάλει στην ανάταση της Κυκλοφοριακής Αγωγής και στην Οδική Ασφάλεια γενικότερα.

------------------------
Γραφείο Τύπου
+302107755530

Δεν υπάρχουν σχόλια: