Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Αναδιάρθρωση του συστήματος εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψηφίων οδηγών

Ετοιμαστείτε...!

Την αναδιάρθρωση του συστήματος εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψηφίων οδηγών αλλά και του πλαισίου λειτουργίας των Σχολών Οδηγών και των Κέντρων Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών, προωθεί το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως αναφέρει σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Σπύρος Βούγιας.

Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου σχετικά με την οδική ασφάλεια στη χώρα, ο κ. Βούγιας ενημερώνει ότι «είναι υπό επεξεργασία όλο το θεσμικό πλαίσιο που καθορίζει την εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών, τη λειτουργία των Σχολών Οδηγών και την εκπαίδευση και εξέταση των υποψηφίων οδηγών».

Στις προσπάθειες για την ενίσχυση της κυκλοφοριακής αγωγής, το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας έχει αποφασίσει την άμεση αξιοποίηση του θεσμού των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ, το υπουργείο Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τα περιφερειακά τμήματα του ΤΕΕ καθώς και με τη συμμετοχή ιδιωτικών φορέων.
Ο κ. Βούγιας ενημερώνει επιπλέον τον βουλευτή ότι πρόθεση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, να ενταχθεί το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στην εκπαιδευτική διαδικασία και στα αναλυτικά προγράμματα.

Επιπλέον ο υφυπουργός σπεύδει να υπενθυμίσει στον κ. Καράογλου ότι στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του υπουργείου Υποδομών και με τη συνεργασία του Γραφείου του Πρωθυπουργού, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του υπουργείου Οικονομικών και της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκεται από τον περασμένο Απρίλιο σε εξέλιξη ολοκληρωμένο πρόγραμμα εφαρμογής του υφιστάμενου νομικού πλαισίου για την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από τους δρόμους του Λεκανοπεδίου Αττικής και στη συνέχεια από όλο το οδικό δίκτυο.
Όπως υπενθυμίζει ο κ. Βούγιας, σε συνεργασία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, λειτουργεί ιστοσελίδα http://www.illegalsigns.gov.gr/  όπου ο πολίτης μπορεί να δηλώνει με εύκολο και ανέξοδο τρόπο τις περιπτώσεις των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που υποπίπτουν στην αντίληψή του, προσδιορίζοντας την οδό, τον αριθμό και την περιοχή.

Υπενθυμίζει επίσης ότι ο αρμόδιος Δήμος ή η αρμόδια Γενική Γραμματεία Περιφέρειας θα είναι υποχρεωμένοι να προβούν άμεσα στην αποξήλωση, ενώ ταυτόχρονα, θα κινείται και η διαδικασία καταλογισμού των προστίμων.
Το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού και ανάδειξης της ατομικής ευθύνης σε σχέση με την οδική ασφάλεια εξετάζει και διερευνά, αναφέρει ο υφυπουργός στο έγγραφο του, τη δυνατότητα υποχρέωσης των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της διαδικασίας αδειοδότησης τους, μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών κοινωνικών μηνυμάτων για την οδική ασφάλεια, σε ώρες υψηλής ακροαματικότητας και τηλεθέασης.

ΑΠΕΔεν υπάρχουν σχόλια: