Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Χωρίς λόγια (14) ...!

Και η ζωή συνεχίζεται..(;)
Ιδιοκτήτης και υπάλληλος σχολών οδήγησης, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης έκδοσης διπλώματος οδηγού, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Πρόκειται για 48χρονη υπάλληλο σε σχολή οδηγών στη Θεσσαλονίκη και 44χρονο ιδιοκτήτη σχολής οδηγών σε πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίοι κατηγορούνται ότι απαίτησαν από οδηγό το ποσό των 3.600 ευρώ προκειμένου να μετατρέψουν, παράνομα, το δίπλωμά του από Β' σε Γ' κατηγορία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετική καταγγελία οδηγού, ο οποίος απευθύνθηκε στην 48χρονη υπάλληλο της σχολής οδηγών στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να τον διευκολύνει για την επέκταση του διπλώματός του από Β' σε Γ' κατηγορία χωρίς να τηρηθούν οι σχετικές διαδικασίες.
Η υπάλληλος κατηγορείται ότι απαίτησε το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει, σε συνεργασία με τον 44χρονο ιδιοκτήτη της σχολής οδηγών, για τη διευθέτηση της παράνομης μετατροπής του διπλώματος.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, στις 17.2.2015 το απόγευμα στη σχολή οδηγών στη Θεσσαλονίκη, ο καταγγέλλων παρέδωσε στην 48χρονη υπάλληλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, συνέλαβαν την 48χρονη, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο γραφείο της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, μία σφραγίδα ιατρού κ.ά.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η υπάλληλος θα κρατούσε ως αμοιβή για την παράνομη μεσολάβησή της, μέρος του παραπάνω ποσού (200 ευρώ), ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα τα παρέδιδε στον 44χρονο ιδιοκτήτη της σχολής οδηγών, ο οποίος επίσης συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (18.2.2015), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Την αστυνομική έρευνα, η οποία συνεχίζεται, διεξάγει η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

ΒΗΜΑ online:
http://bit.ly/1AxbhtB 

Δεν υπάρχουν σχόλια: