Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Σαουδική Αραβία: Εκτός φυλακής οι ακτιβίστριες που διεκδίκησαν το δικαίωμα στην οδήγηση...

Οι ακτιβίστριες φαίνεται πως μπήκαν στο στόχαστρο των σαουδαραβικών αρχών περισσότερο λόγω της δραστηριότητάς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά λόγω της διαμαρτυρίας τους κατά της απαγόρευσης της οδήγησης 

Ελεύθερες αφέθηκαν στη Σαουδική Αραβία δύο ακτιβίστριες που φυλακίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, επειδή αμφισβήτησαν την απαγόρευση της οδήγησης που ισχύει για τις γυναίκες.
Η Λουτζάιν αλ Χαθλούλ και η Μαΐσα αλ Αμούντι συνελήφθησαν την 1η Δεκεμβρίου. Η πρώτη συνελήφθη όταν προσπάθησε να μπει οδικώς στη Σαουδική Αραβία από τα γειτονικά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Αμούντι,  που κατάγεται από τη Σαουδική Αραβία αλλά εργάζεται ως δημοσιογράφος στα ΗΑΕ, έφθασε στα σύνορα για να υποστηρίξει τη Χαθλούλ, αλλά συνελήφθη επίσης.
Σύμφωνα με ακτιβιστές, τον Δεκέμβριο οι δύο γυναίκες παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε ειδικό δικαστήριο για «τρομοκρατικές υποθέσεις».
Οι ακτιβίστριες φαίνεται πως μπήκαν στο στόχαστρο των σαουδαραβικών αρχών περισσότερο λόγω της δραστηριότητάς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά λόγω της διαμαρτυρίας τους κατά της απαγόρευσης της οδήγησης.
Η Χαθλούλ έχει 232.000 followers στο twitter και πριν από τη σύλληψή της αναρτούσε tweet με λεπτομέρειες για τις 24 ώρες που πέρασε στα σύνορα, όταν οι συνοριοφύλακες δεν της επέτρεψαν να μπει στη χώρα.
Η Αμούντι έχει 136.000 followers και στο παρελθόν έχει παρουσιάσει ένα πρόγραμμα στο YouTube το οποίο περιελάμβανε συζήτηση για την απαγόρευση της οδήγησης. 

... Μεσαίωνας!

.............................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: