Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Οδική ασφάλεια και η φθορά των Οδικών Πινακίδων.

ΤΕΕ - Επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια η φθορά των Οδικών Πινακίδων!

Φαινόμενο νοσηρό και επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια έχει λάβει στη χώρα μας η εκτεταμένη καταστροφή των πινακίδων οδικής κυκλοφορίας, δίχως αυτό να έχει προκαλέσει κάποια εμφανή αντίδραση των αρμόδιων φορέων. Το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΕ, διαπιστώνοντας ότι οι βανδαλισμοί αυτού του είδους (grafiti, αυτοκόλλητα, στρεβλώσεις κ.α.) συνεχίζονται και προστίθενται αρνητικά στην ήδη προβληματική Οδική μας Ασφάλεια, καλεί το Υπ.ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. να αναλάβει συντονισμένη πρωτοβουλία ενεργοποίησης όλων των αρμόδιων φορέων
- Τροχαία, Δήμους, Περιφέρειες
- τον καθένα στον τομέα της ευθύνης τους για την άρση του σοβαρού προβλήματος.
Ειδικότερα να:
· συνδιαμορφώσει με όλους τους φορείς ένα οργανωμένο σχέδιο με σαφείς προτεραιότητες και χρονικές δεσμεύσεις για την αποκατάσταση των φθαρμένων πινακίδων.
· εξαντλήσει κάθε δυνατότητα εξασφάλισης των απαραίτητων πιστώσεων στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.
· πραγματοποιήσει ενημερωτική εκστρατεία (καμπάνια) για τις επικίνδυνες συνέπειες που μπορεί να έχει η καταστροφή των πινακίδων σήμανσης, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, ότι το νοσηρό αυτό φαινόμενο αποτελεί παράβαση του ΚΟΚ η οποία επισύρει ποινικές κυρώσεις. Το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΕ προτείνει στους υποψήφιους των προσεχών εκλογών για την Αυτοδιοίκηση, να αυτοδεσμευτούν στην κατεύθυνση της επίλυσης του σοβαρού προβλήματος και από τους πολίτες-ψηφοφόρους να το απαιτήσουν. Θεωρεί, μάλιστα, ότι η προσπάθεια θα πρέπει να είναι αντίστοιχη με την πρόσφατη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τις διαφημιστικές πινακίδες, η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, αίροντας ένα χρόνιο ενδημικό φαινόμενο, εξίσου επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: