Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Συλλογική προσπάθεια ζητά η Ε.Ε. για την οδική ασφάλεια.

Συλλογική προσπάθεια ζητά η Ε.Ε. για την οδική ασφάλεια!


Ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, Γέρζι Μπούζεκ ζήτησε σήμερα από τους Ευρωπαίους να κάνουν «μια συλλογική προσπάθεια» για να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια με αφορμή δύο πολύ σοβαρά τροχαία δυστυχήματα που έγιναν στην Ουκρανία και την Πολωνία.
«Η οδική ασφάλεια δεν είναι λεπτομέρεια και χρειάζεται μια συλλογική προσπάθεια από την πλευρά όλου του κόσμου: πολίτες, κυβερνήσεις και ευρωπαϊκοί θεσμοί», τόνισε ο κ. Μπούζεκ σε σχετική του ανακοίνωση.
Μεταξύ του 2002 και του 2009 ο αριθμός των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα από 64 χιλιάδες μειώθηκε σε 34 χιλιάδες τόνισε ο κ. Μπούζεκ κρίνοντας ότι αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο αλλά, πρόσθεσε, «πολλοί ακόμα Ευρωπαίοι σκοτώνονται στους δρόμους μας».

«Ο στόχος της ΕΕ να μειωθεί στο μισό ο αριθμός των ατόμων που χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους δεν επετεύχθη», εξέφρασε τη λύπη του ο κ. Μπούζεκ που ανακοίνωσε ότι αύριο Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνέλθει με θέμα τα οδικά δυστυχήματα.

Στην Ουκρανία, 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη σύγκρουση ενός τρένου με λεωφορείο στο κέντρο της χώρας σε ένα από τα χειρότερα τροχαία που σημειώθηκαν το τελευταίο χρόνο στην Ουκρανία. Ενώ στην Πολωνία, 19 πολίτες σκοτώθηκαν και ένας χαροπαλεύει όταν λεωφορείο που μετέφερε εποχιακούς εργάτες έπεσε σε χαράδρα νοτίως της πρωτεύουσας, Βαρσοβίας.

N.O.E.

Δεν υπάρχουν σχόλια: