Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Είμαι τριάντα τρία (33) χρόνια εκπαιδεύτης οδήγων

Είμαι τριάντα τρία (33) χρόνια εκπαιδεύτης οδήγων, και ως εκτούτου έχω πλήρη γνώση του τι συμβαίνει κατά την εκπαίδευση και εξέταση των υποψηφίων οδηγών καθώς και εκπαιδεύτων.


Με ικανοποίηση διαβάζω στις προτάσεις σας ότι υπάρχει και θέμα εξετάστων,ένα ζήτημα που αποτελούσε άβατο για την υπηρεσίας σας μέχρι τώρα,εφόσον λοιπόν αναγνωρίζεται το πρόβλημά σε όλη του την διάσταση θεωρώ ότι έφτασε η ώρα να λυθεί.

Το ερώτημα που δημιουργούσε και δημιουργεί αντιπαλότητα μεταξύ εκπαιδεύτων και εξεταστών,είναι ποίος έχει την ευθύνη για το κακούργημα αυτό που διαπράττεται καθημερινά με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.Δηλαδή οι εκπαιδεύτες διαφθείρουν τους εξεταστές η’ εκβιάζονται από αυτούς;
Ενα ερώτημα που κατά την γνώμη μου ουδεμία σημασία έχει διότι ότι και αν συμβαίνει τα αποτελέσματα είναι το ίδιο τραγικά. Ομως τεχνιέντος τίθετε για να αποπροσανατολίζει κάθε συζήτηση εξυγίανσης του χώρου.Προκειμένου λοιπόν κανείς να μην έχει δικαιολογίες για τα κακουργήματα του, προτείνω <>,μία κίνηση<>,διότι όσο αξίζει μιά εικόνα δεν αξίζουν χίλιες λέξεις.Ουδείς πλέον θα έχει δικαιολογίες για της πράξεις του.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος προς αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως,όταν λέω <>εννοώ πέρα από την πορεία του μαθητή να καταγράφονται και οι διάλογοι εντός του οχήματος,καθώς και οι κινήσεις του εκπαιδευτή.

ΤΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ .

1.Ο υποψήφιος αισθάνεται άνετα και αποδίδει τα μέγιστα διότι γνωρίζει ότι δεν θα αδικηθεί.

2.Ο εκπαιδευτής δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι εκβιάζεται απο τον εξεταστή.

3.Ο εξεταστής δεν θα<> να κατηγορηθεί ότι χρηματίζεται απο τον κακό εκπαιδευτή.

4.Ο υποψήφιος δεν θα μπορεί να απαιτήσει να λαδώσει προκειμένου να εξασφαλίσει ευνοϊκή μεταχειρίση,εφ’όσον είναι δεδομένο ότι δεν θα μπορεί να βοηθηθεί από τον εκπαιδευτή του.

5.Ο υποψήφιος δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της εξέτασης,διότι θα υπάρχει αδιάψευστη η μαρτυρία της εικόνας που θα αποδεικνύει την ορθότητα της κρίσης

6.Δεν θα δημιουργείται καμία αμφισβήτηση για τον χρόνο εξέτασης και την ποιότητα αυτής.

7.Θα μειωθεί το κόστος εξέτασης κατά 60% και πλεον (εν μέσω κρίσης)διότι δεν θα είναι απαραίτητη η παρουσία δεύτερου εξεταστή αφού θα υπάρχει η εικόνα που θα λύνει κάθε αμφισβήτηση .Καθώς επίσης δεν θα έχει νόημα και ο έλεγχος από το Σ.Ε.Ε.Υ.ΜΕ κατά την ώρα της εξέτασης.

8.Δεν επιβαρύνεται ούτε με ένα ευρώ ο υποψήφιος,αλλά γλυτώνει και τα του λαδώματος,ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.

9.Προσφέρουμε στην οδική ασφάλεια διότι η εκπαίδευση εκτινάσεται στα ύψη καθώς το δίπλωμα δεν θα μπορεί να πουληθεί.

10.Προστατεύουμε την νεολαία μας απο την διαφθορά τα τροχαία δυστυχήματα, την αναπηρία, τον θάνατο και την οδηγούμε μακριά από κάθε είδους συναλλαγή που θα την δηλητηριάση σε αυτή την κρίσιμη ηλικία για το υπόλοιπο της ζωής τους.Διότι τους πείθουμε ότι προσπαθούμε και μπορούμε για μια άλλη ΕΛΛΑΔΑ.

Θεωρώ ότι είναι μία πρόταση ρεαλιστική και το κυριότερο άμεσα εφαρμόσιμη,κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει με τις πίστες,μια πρόταση με πολύ χαμηλό κόστος,αλλά και πλήρη διαφάνεια που τόσο έχει ανάγκη ο χώρος.

Επίσης για να στηρίξω όσο είναι δυνατό την πρόταση μου, επιτρέψτε μου μια πολύ μικρή αναδρομή στο παρελθόν που νομίζω ότι θα είναι χρήσιμη. Στις 7-6-1988 υπέβαλλα στην υπηρεσία το ερώτημα αν θα είχα το δικαίωμα να μαγνητοφωνώ τους διαλόγους κατά την ώρα της πρακτικής εξέτασεις;
Την ίδια ημέρα έλαβα και την απάντηση από τον τότε Γ.Γ.του Υ.Μ.Ε.κύριο ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ότι αυτό αποτελούσε προσωπικό μου δικαίωμα. Στις 28-12-1988 και αφού έχει αποχωρήσει ο κύριος ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ εκδίδεται το με Α.ΠΡ.111252/1572 έγγραφο που απαγορεύει την μαγνητοφώνηση. Στις 28-8-1991 ξανά επανήλθα με νέο έγγραφο για να λάβω την απάντηση στις 30-1-1992 με το έγγραφο 89187/1071 που με παρέπεμπε στο 111252/1572/28-1288.Στις 2-7-2007 υπέβαλα νέο ερώτημα περί ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕΩΣ των εξετάσεων,για να λάβω πλέον το με αρ.πρ.38707/4783 έγγραφο που με πληροφορούσε ότι το αίτημα μου ήταν αντίθετο με το νόμο 2472/1997 περί προσωπικών δεδομένων.

Στη συνέχεια υπέβαλα το ίδιο ερώτημα με αρ.πρ.Γ/ΕΙΣ/3248/3-7-2008 προς την ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, για να λάβω στις 12-9-2008 την απάντηση με το Γ/ΕΞ/3248-1/12-09-2008 από τον κύριο ΓΕΩΡΓΙΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ.<>

Συμπέρασμα : Αν εσείς το νομοθετήσετε δεν υπάρχει κανένα θέμα για την ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
 
ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΟΔΗΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: