Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς.

Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς...
Ελπίζω να μην υποστώ διώξεις, απ’ όσους αισθάνονται ότι τους πήρα την έκφραση που χρόνια χρησιμοποιούσαν κι έγιναν μεγάλοι, τρανοί, κυβερνήτες, πλούσιοι…επίγειοι θεοί, με τα θεοπουλάκια τους!!


Που είσαι αγωνιστή του πολυτεχνείου, που παρότι χούντα τότε, πάνω από ένα εκατομμύριο ανώνυμοι Έλληνες σε στήριξαν, κι αργότερα έγινες κυβερνήτης, διοικητής οργανισμού, μέγας διευθυντής του τμήματος μεταφορών, εξεταστής, εκπαιδευτής οδηγών!! που είσαι; Πόσοι ανώνυμοι τότε, έκλαψαν από τα δακρυγόνα, από το ξύλο, από την οικονομική καταστροφή, από την ξενιτιά… κι από πόσα άλλα!! Κι εσύ, μεγάλε αναγνωρισμένε, πλούτισες, ξανά πλούτισες, συμμετείχες σε κάτι παραμύθια για σένα, ενώ αλήθειες για τον ανώνυμο Έλληνα, όπως siemens, παπαδαριό, υποβρύχια, και τόσα.. μα τόσα άλλα.. όχι για τίποτα άλλο δηλαδή, απλά για να δείχνεις κατά καιρούς, πόσο ισχυρός είσαι, και πόσο επίγειος θεός!!.. και πόσα θεοπουλάκια θα σού υποκλιθούν!!

Επίγειε θεέ, είπες στο παιδί σου, στο εγγόνι σου, πως έστω κι αν του αγόρασες και κυκλοφορεί με μεγάλη μηχανάρα, κι αν ο ανώνυμος με το παπάκι του, τού κλείσει από απροσεξία το δρόμο, θα σκοτωθούν και οι δύο; Του το είπες μεγάλε αρχηγέ;; Είπες μεγάλε αρχηγέ του τμήματος μεταφορών, στο παιδί σου που εκλέχτηκε Καλλικρατικός Περιφερειάρχης, ότι στην περιφέρειά του λειτουργεί ήδη τμήμα οδικής ασφάλειας, στο οποίο είναι ο ίδιος πολιτικός προϊστάμενος, κι ούτε καν το γνωρίζει; Είπες στα παιδιά σου, πως αν ο βασανισμένος λαός δεν συμφωνεί με τους νόμους και τις αποφάσεις των θεών, ότι, δεν ισχύει τίποτα;

Τους είπες μεγάλε αρχηγέ, πως ο βασανισμένος λαός πληρώνει σήμερα, για να βγάλει το απλό δίπλωμα, μόνο για χαρτιά και φωτογραφίες, αν υπολογίσουμε ότι θα κάνει 20μαθήματα, προς 8€ το μάθημα; Επίσης, αν στην εφορία ο εκπαιδευτής γράψει 25€, τότε θα πληρώσει ΦΠΑ για το κάθε μάθημα 5€, κι αν δουλέψει 1ώρα το αυτοκίνητο, με τα τόσο άτσαλα και φυσιολογικά γκαζώματα του υποψηφίου, και την τόσο ακριβή βενζίνα, δεν θα χρειαστεί 4-5€ το μάθημα μόνο για βενζίνα; Έτσι, τα μέχρι τώρα ποσά, 18€!!!/μάθημα, δεν πάνε όλα κατ’ ευθεία στον κρατικό κορβανά; Θεωρητικά μαθήματα δεν θα πληρώσει; Αν κοπεί στα θεωρητικά, μήπως θα πληρώσει και κάποια μαύρα; Παράσταση δεν θα πληρώσει; Κι αν χρειαστεί να πληρώσει κι εκεί μαύρα; ..Επίγειε θεέ.., στο πολυτεχνείο, δεν φώναζες, για δωρεάν παιδεία;…

Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς!!….

Κάποιοι, κάνουν μάθημα σήμερα, τουλάχιστο στα χαρτιά, με 8€/ώρα!! Ίσως τους πιάσει κάποτε κι αυτούς, το: ‘πόθεν έσχες’ κάποτε!!! …

Καβαλάρηδες, ξεπεζέψτε, μιλήστε για την καθημερινότητα με το λαό, μην φέρεστε σαν θεοπουλάκια των πολιτικών. Αφού δεν μπορείτε να τραβήξετε μπροστά, και να κάνετε προτάσεις στους πολιτικούς, τέτοιες ώστε να δώσουν όραμα στο λαό, τουλάχιστο δώστε τους τέτοιες, ώστε να ξεκαθαρίσει το σήμερα. Ποιο 18χρονο θα καταλάβει την διαβούλευσή σας; τις προτάσεις σας; και γιατί να τις καταλάβει; το χαρτί θέλει, και θα μάθει μόνος του, έτσι τον μάθαμε, τι φταίει το παιδί και η οικογένειά του; Νάξερε ο κοσμάκης, αυτός ο βασανισμένος λαός, ότι βάζουμε τα παιδιά του ξυπόλητα στ’ αγκάθια!! ότι τα μαθαίνουμε απλώς και ΜΟΝΟ να κουνάνε το όχημα, χωρίς καμία αναφορά για τον κίνδυνο, για την οικονομία…. για όλα αυτά.. νάξερε ο κοσμάκης.., πρώτα απ’ όλους θα σκότωνε εμένα, που συνεχίζω τόσα χρόνια και το παίζω δάσκαλος οδήγησης, μάλιστα, με την κάλυψη του κράτους!! ελπίζοντας… μήπως!!..

Κύριοι: Μπήκε κανείς σας, στο όχημα ενός τυχαίου νέου οδηγού; Κι αν ναι, πόσες φορές έκανε το σταυρό του; Κι αν πάλι ναι, ας μην μιλάμε για την εξαίρεση, για κάποια ταλέντα, ας ασχοληθούμε κάποτε με τον κανόνα.

Θα μπορούσα να συμφωνήσω σε όλα όσα είναι γραμμένα προς διαβούλευση, αν, βρισκόμασταν στο επίπεδο που η διαβούλευσή σας μάς τοποθετεί. Οι γράφοντες αισθάνονται ότι ζούμε σ’ έναν παραδεισένιο κόσμο, κι απλώς θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας, ώστε να μην χάσουμε αυτόν τον παράδεισο, μάλιστα, ούτε καν να νομοθετήσουμε κάτι προς την εξέλιξη!!

Ως αναφορά τους νέους εκπαιδευτές, καλύτερα να κλείσουν τα υπάρχοντα ΙΕΚ, η δομή τους, έχει διαμορφωθεί σε τέτοια, ώστε να βγαίνουν εκπαιδευτές, μπαζμένοι στα σημερινά κόλπα, μ’ ότι αυτό συνεπάγεται!!

Είναι αδύνατο, οι βάσεις γνώσεων και εφαρμογών των σημερινών εκπαιδευτών, να βγάλουν αξιόλογους οδηγούς του 21ου αιώνα!!

Σας ευχαριστώ πολύ

Στέλιος Αγγελής
Εκπαιδευτής οδηγών Μπαϊμπά 30 Αγρίνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: