Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Μερικές παρατηρήσεις για το κείμενο διαβούλευσης

Μερικές παρατηρήσεις για το κείμενο διαβούλευσης:

1. Το κείμενο δεν είναι κείμενο αλλά διαφάνειες παρουσίασης (power point)

2. Ο τίτλος της ενότητας αναφέρει «εκπαιδευτές οδηγών». Ο τίτλος του επαγγέλματος έχει αλλάξει σε «Εκπαιδευτές Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής».

3. Προσοντολόγιο καθηγητών υπάρχει και υπάρχει και πρόσφατη πρόταση τροποποίησης στον Ο.Ε.Ε.Κ.

4. Όλα τα κακά που χρεώνετε στα Ι.Ε.Κ. αφορούν και τις υπόλοιπες ειδικότητες προφανώς (Χαμηλή ποιότητα εκπαίδευσης, ανυπαρξία μηχανισμού ελέγχου λειτουργίας των ΙΕΚ, των παρεχόμενων σημειώσεων ύλης, της παρακολούθησης από τους υποψήφιους των μαθημάτων, Αδυναμία ελέγχου της ποιότητας και της πραγματοποίησης πρακτικής εκπαίδευσης κ.α.). Απλά τώρα ασχολείστε με τους Εκπαιδευτές Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής (για να μαθαίνετε σιγά σιγά και τον τίτλο).

5. Ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα υπάρχει και τώρα στα Ι.Ε.Κ. Και αν ισχυρίζεστε ότι δεν υπάρχει κρίμα που το αφήσατε έτσι από το 1997.

6. Στο κείμενο γράφετε «σχολές Ι.Ε.Κ.». Υπάρχει κάτι τέτοιο;

7. Στο κείμενο γράφετε «Δημιουργία νέας ύλης με την έγκριση του ΟΕΕΚ». Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ο ΟΕΕΚ έκλεισε.

8. Στο κείμενο γράφετε «Δημιουργία Φορέα εποπτείας της σωστής λειτουργίας των ΙΕΚ». Αυτό κύριοι είναι θέμα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και όχι του Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

9. ……και άλλα πολλά!
 
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: